Varför välja en auktoriserad flyttfirma?

En viktig del av en lyckad flytt är att hitta en bra och pålitlig flyttfirma. Eftersom alla ens kära ägodelar skall transporteras är det skönt om man känner att lasten är i trygga händer. Man kanske har hört skräckhistorier där flyttgubbarna hanterar godset oaktsamt och skyndar sig för mycket.

Det är i sådana fall kunden har haft otur och anlitat en oseriös firma, vilket kan vara svårt att veta innan flytten är igång och man inte har chans att dra sig ur.

Att kika runt och prata med några olika flyttfirmor innan man anlitar någon kan vara ett bra sätt att leta fram den som verkar bäst. Man kan ofta redan vid första kontakten få en känsla av hur firman är.

Är kontaktpersonen lugn, sansad och förståndig? Har hen koll på läget och förstår ditt behov hos arbetspartner.se? Verkar det rörigt eller strukturerat? Är deras kundbemötande professionellt för en flyttfirma stockholm eller amatörmässigt?

Det är sant att vissa flyttfirmor kan verka lite röriga via telefon trots att de är mycket duktiga på att ta hand om flyttar. Men ofta är de bästa firmorna duktiga på kundbemötande och flytt!

Ett annat knep för att få reda på om en flyttfirma man kikat på är seriös eller inte är att läsa om dem på internet, antingen på deras egen hemsida eller på andra sidor där konsumenter lämnar betyg och kommentarer (t.ex. Google Local List, Rejta, Facebook).

Går man in på firmans hemsida kan man vänta sig att de framhävs i sitt bästa ljus för en flyttfirma stockholm , något man kan kika efter är om de är auktoriserade av SMF (Svenska Möbeltransportörers Förbund). Då jobbar firman efter en viss branschstandard som arbetats fram av ett flertal seriösa aktörer som en flyttfirma stockholm som har lång erfarenhet inom branschen.

Medlemmar i SMF är certifierade enligt branschstandard vilket innebär att de håller en viss nivå av kvalitet i sina transporter. Det inkluderar bl.a. varsam hantering av gods och föreskrifter som värnar om arbetarnas säkerhet. Att kontinuerligt utföra transporter utan skador på varken gods eller personal är av största vikt.